Условия за ползване

Настоящият текст урежда общите условия, съгласно които "ОФ ИМПОРТ" ЕООД, предоставя стоки и услуги на потребителите си чрез електронния магазин of-import.com 

Потребителите следва внимателно да се запознаят с Условията за ползване на услугите, предоставени от of-import.com – сайт за електронна търговия.

Използването на сайта означава, че потребителят се е запознал с общите правила, както и че е съгласен с тях. Тези правила обвързват всички потребители. Ако не сте съгласни с Условията за ползване, моля не използвайте този сайт.

"ОФ ИМПОРТ" ЕООД си запазва правото едностранно да променя настоящите условия по всяко време. В тази връзка потребителите следва да проверяват за евентуални изменения при всяко използване на сайта, тъй като те са обвързващи за тях.

Съгласно чл. 52 от Закона за защита на потребителите ние от  "ОФ ИМПОРТ" ЕООД сме длъжни да предоставим свободно на потребителите следната информация:

Име и адрес на доставчика:

"ОФ ИМПОРТ" ЕООД,
гр. Луковит, ул. Цар Симеон I No 26
ЕИК: 205197991
МОЛ: Цветелин Николов
e-mail: office.ofimport@gmail.com
GSM: 0876 77 67 11

Основните характеристики на стоките са описани в страницата за представяне на всеки продукт.

Цената на стоките е крайна, за един брой с включен ДДС за съответния продукт. Стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките, можете да видите в раздел "Условия за доставка".

"ОФ ИМПОРТ" ЕООД не налага никаква допълнителна стойност при използването на предоставените средства за комуникация с потребителите.

Начините за доставка на поръчани от Вас стоки са подробно описани в раздел "Условия за доставка".

Право на отказ от стоката - всеки потребител по смисъла на ЗЗП има право да се откаже от поръчаните стоки в рамките на 14 работни дни, считано от датата на получаване на стоката, в случай, че не е ползвана, не е нарушена целостта на опаковката, че е във вида в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП. В случай, че потребителят упражни правото си по чл.55 на ЗЗП, той следва да изпрати заявление за отказ и да върне стоката с ненарушена цялост и запазен търговски вид на адреса на магазина, от който е изпратена като транспортните разходи са за сметка на клиента. "ОФ ИМПОРТ" ЕООД се задължава да възстанови платените от потребителя суми в срок до 15 дни от датата на която потребителя е упражнил правото си на отказ от стоката. Транспортните разходи по връщане на стоката са за сметка на потребителя. При явно не съответствие на стоката със заявената и с характеристиките посочени в страницата, доставчикът възстановява на потребителя цялата платена сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл.59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 15 дни от получаване на върнатата стоката и не нарушаване на търговския й вид и опаковка или при желание от страна на потребителя и отправено писмено искане я заменя със съответстваща на заявената.

СТОКАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ - ПРЕДИ ВРЪЩАНЕТО НА ПАРИТЕ СЕ ПРАВИ ПРЕЦЕНКА НА СТОКАТА.

Обичайният и основен срок на доставка е 2 - 3 работни дни от датата на поръчката. Ако поръчка бъде направена след 15:30ч., за дата на поръчката се счита следващия работен ден. Ако поръчка бъде направена в почивен или празничен ден, за дата на поръчката се счита първия следващ работен ден.

Правила за използване на сайта

"ОФ ИМПОРТ" ЕООД, като създател и собственик на този интернет сайт, Ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в него само за лична употреба с нетърговска цел, при условие, че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена.

Всички използвани имена, знаци и символи на продукти публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.

Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, с които нарушават законите на РБ и общоприетите правила за комуникация, да извършват злоумишлени действия в т.ч. неоторизиран достъп до сайта, софтуер, мрежи, компютри и други устройства, както и всички опити за разпространение на вируси и други компютърни програми, които са проектирани за причиняване и нарушаване на каквито и да било права и интереси на трети лица. Потребителите на сайта нямат право да го претоварват с фиктивни заявки.

Отговорност

"ОФ ИМПОРТ" ЕООД има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някоя от информацията публикувана в този Сайт е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. В случай, че е поръчан продукт, чиято наличност е изчерпана, то ние сме длъжни в 5 дневен срок да уведомим клиента. В тези случай клиентът има право да откаже така направената поръчка или да избере различни продукти, чиято наличност не е изчерпана. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.

В случай, че поради изчерпана наличност клиент откаже първоначалната си поръчка, то същата бива изцяло анулирана, а клиентът има възможност да формира нова поръчка.

Изображенията на продуктите имат информационен характер, съответно доставените продукти могат да се различават от тях, поради промяна на модела, цвета или дизайна им. Техническите характеристики посочени на сайта са предоставени от производителите и "ОФ ИМПОРТ" ЕООД не носи отговорност ако има разминаване поради факта, че някои от тях не могат да бъдат проверени.

Информация от потребителите

При регистрирането си в of-import.com, всеки потребител на сайта си създава свое уникално потребителско име – комбинация от букви и цифри, своя уникална парола за достъп – комбинация от цифри и букви, както и еднократно и доброволно въвежда своите данни, които се използват само и единствено при изпълнение на заявена от него поръчка.

Избора на уникално потребителско име, уникална парола и тяхното съхранение зависят изцяло от потребителя. Всеки потребител на of-import.com, носи пълна отговорност за опазване тайната на своите потребителско име и парола, и всички действия, които се извършват чрез използването им.

Личните данни – трите имена, област, град, пощенски код, адрес за доставка на стока, адрес за кореспонденция, телефон за връзка, актуален e-mail и данни за фактура (когато потребителя желае да получи такава), които потребителите доброволно и по собствено желание изпращат до сайта при своята регистрация са под закрилата на Закона за защита на личните данни. Потребителите на of-import.com са съгласни с факта, че фирма "ОФ ИМПОРТ" ЕООД и нейните служители, в зависимост от своите задължения, имат достъп до част или цялата информация с която се идентифицира даден потребител – трите имена, област, град, пощенски код, адрес за доставка на стока, адрес за кореспонденция, телефон за връзка, актуален e-mail и данни за фактура (когато потребителя желае да получи такава), но без право да я разпространяват, разгласяват, предоставят или преотстъпват на трети лица, освен в случаите, когато тя се изисква от оправомощените органи и в съответствие с българското законодателство.

"ОФ ИМПОРТ" ЕООД ще използва личните Ви данни единствено за целите на техническото управление на сайта, за изпълнение на предлаганите услуги, за да Ви предостави достъп до специфична информация или за обща комуникация с Вас. Няма да продаваме Вашите лични данни на трети страни, нито ще ги търгуваме някъде другаде. Служителите на "ОФ ИМПОРТ" ЕООД са длъжни да опазват поверителността на Вашите данни и да спазват споразумение за разкриване на поверителна информация.

Всеки регистриран в of-import.com потребител има право да поиска изтриване на въведените от него лични данни, като това води и до заличаване на използваните от него потребителско име и парола. За тази цел потребителя следва да докаже, че именно той е регистрираното лице, като изпрати цялата информация която е въвел при регистрацията си.

Когато осъществявате достъп до интернет сайта на "ОФ ИМПОРТ" ЕООД, автоматично и не като част от регистрацията, се записват някои общи и не лични данни – използван интернет браузър, IP адрес, брой посещения, средно прекарано време в сайта, разгледани страници. Тази информация сама по себе си не може да идентифицира конкретно лице. Тази информация се използва с диагностична, статистическа цел, за поддръжка на функционалността му и информация относно ползването на сайта ни. Вашите данни не се обработват повече, нито се предават на трети страни.

Доставчикът има право да изпраща непоискани търговски съобщения до Потребителя с цел да предложи информация и реклами относно свои собствени или оферирани от други търговски дружества стоки и/или услуги, да прави запитвания по различни въпроси, да провежда анкети и други. 

Условия за поръчка и доставка на стоки

Офертите съдържат основна информация за предлагания продукт съобразно вида му и указване за цената му. Повечето от офертите са придружени със снимков материал. Указаната цена на отделната стока е за 1 брой и не включва разходи по доставката.

Избирането на продукти става чрез натискане на бутона "Купи" в офертата на желаната стока. Поръчването на поставените в кошницата видове и количества стоки става чрез натискане на бутона "Поръчай" в преглед на поръчката. Действието представлява волеизявление, което обвързва със силата на договора клиента и of-import.com.

При поръчката клиентът задължително посочва e-mail, телефон и точен адрес за осъществяване на доставка. За издаване на фактура се попълват данни за фирмата или три имена, адрес и телефон, ако клиентът е физическо лице. Посочването на неверен, сгрешен адрес и/или телефон прави поръчката невалидна и тя не обвързва "ОФ ИМПОРТ" ЕООД със задължението за изпълнение на доставката. 

След получаване на поръчката от of-import.com се извършва проверка на посочения телефон за валидността й чрез потвърждаване на поръчката и адреса, на който да бъде доставена стоката.

Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Разходите за доставка, ако изрично не е упоменато друго, се заплащат от клиента при получаване на доставката, едновременно с цената на стоката. Поръчаната от клиента стока се доставя от 2 до 3 работни дни до всяка точка в България. Доставката е до посочения от клиента адрес при условие, че адресът е посочен точно и е валиден, както и че поръчката е потвърдена от клиента.

Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка.

Ако клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, поръчката се счита за отпаднала и "ОФ ИМПОРТ" ЕООД се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.

В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка разходите по доставката. Разходите се заплащат при получаване на стоката, едновременно с цената на стоката. 

В Моят профил на of-import.com  може да се проследи текущата активност и да се редактира информацията за потребителя.

Плащане

Плащането на стоките и предоставените услуги се извършва с:

  • наложен платеж на куриер
  • по банков път


Преди да правите преводи - моля свържете се с нас в случай, че имате въпроси или нещо от процедурата не Ви е ясно. При плащане по банков път в поле „Основание за превод” трябва да посочите номер на поръчката, който се съдържа в изпратеното от нас, на посоченият от Вас e-mail, уведомление за приета поръчка или номер на получената проформа.

МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ ПРЕВОДИ ПРЕДИ ПОРЪЧКАТА ДА Е ПОТВЪРДЕНА ОТ ВАС ПО ТЕЛЕФОНА.